Tournedos rund

Bereiding

- Bestrooi de tournedos licht met peper (niet zouten) en bak hem aan beide kanten aan (2 minuten).
- Maak de bospaddenstoelen schoon (niet wassen) en snijd ze klein.
- Bak de paddenstoelen daarna aan in de pan van de tournedos en breng ze op smaak met peper, zout en tijm.
- Leg dit nu bovenop de tournedos en leg daarop de sovrano snippers.

- In dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes aanfruiten en afblussen met de rode wijn.
- Dit geheel zachtjes laten inkoken tot ongeveer de helft.
- Dan de demiglace of fond toevoegen.
- Dit in laten koken tot de gewenste dikte.
- Roer vlak voor het opdienen de boter door de saus.
- Laat hem daarna niet meer koken!

- Verwarm de oven op 200 graden en schuif de tournedos 7 á 8 minuten in de oven.

Smakelijk eten!
Bereidingstijd Personen Gang
25 minuten 4 Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 rundertournedos van 175 gram
  • 1 doos bospaddenstoelen wildmix
  • 3 sjalotjes
  • tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 1.5 dl demiglace of kalfsfond
  • 50 gram boter
  • 1 pakje sovrano snippers

Garnituur

Recepten

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Frianderoester Calvados

  20 minuten
Frianderoester Calvados
 

Ossenhaaspuntjes

  20 minuten
Ossenhaaspuntjes
 

Speenvarken mosterddragon

  20 minuten
Speenvarken mosterddragon

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Volg ons ook op Facebook!