Frianderoester Calvados

Bereiding

- Bestrooi de oesters licht met peper uit de molen.
- Bak deze in een pan aan beide zijden aan en haal ze uit de pan.
- Leg de oesters op een ovenplaat.
- Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes vervolgens weer in vieren (schil de appel niet, zodat deze lekker stevig blijft).
- Bak de appelpartjes snel aan in de pan van de oesters.
- Haal de partjes uit de pan en doe hierin een flinke scheut Calvados (pas op voor flamberen!).
- Voeg de jus de veau toe, samen met de room, en laat dit even inkoken.
- Bak de oesters in 6 minuten af in een oven van 200 graden.
- Leg de laatste 2 minuten de appelpartjes erbij in de oven.
Bereidingstijd Personen Gang
20 minuten 4 personen Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters à 175 gram
  • 1 dl jus de veau
  • 1 dl room
  • Calvados
  • 1 grote appel

Garnituur

  • Garnituur:
  • verse spinazie
  • puree van knolselderij en aardappel

Recepten

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Carpacciodressing

  35 minuten
Carpacciodressing
 

Kogelbiefstuk béarnaise

  15 minuten
Kogelbiefstuk béarnaise
 

Ossenhaaspuntjes

  20 minuten
Ossenhaaspuntjes

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Volg ons ook op Facebook!