Lamskarbonades

Bereiding

- Sla de karbonaadjes met een deegroller wat platter.
- Bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.
- Vouw een laurierblad rond elk karbonaadje en druk het stevig aan om het op zijn plaats te houden.
- Het blad kan in tweeën breken, maar dat geeft niet. Gewoon beide helften tegen het vlees drukken zodat het blijft plakken.

- Bestrooi de karbonades met wat oregano en bestrijk ze met olijfolie.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
- Rooster of bak hierin de karbonaadjes in delen in 2 minuten aan elke kant rose, of wat langer als je niet van rood vlees houdt.
- Houd ze warm wanneer je de andere karbonaadjes bakt.

- Verhit intussen in een grote anti-aanbakpan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook en ui op zacht vuur, zacht en lichtbruin.
- Voeg een mespunt paprikapoeder en de kikkererwten toe.
- Bak ze eventjes mee en voeg het broodkruim toe.

- Roerbak tot de kikkererwten goed warm zijn en het broodkruim knapperig is.
- Bestrooi het naar smaak met de pepers en peterselie.

- Serveer 3 karbonaadjes per persoon met een flinke schep kikkererwten en een lepel crème fraîche of yoghurt, bestrooid met wat paprikapoeder.

Eet smakelijk!
Bereidingstijd Personen Gang
35 minuten 4 Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 12 lamskarbonaadjes
  • zout
  • vers gemalen peper
  • paprikapoeder
  • 12 grote verse laurierblaadjes
  • gedroogde oregano
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)

Garnituur

  • halve kleine ui (fijngesneden)
  • 800 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • grote hand broodkruimels
  • 1 rode+groene peper (fijngesneden)
  • bosje krulpeterselie (grof gesneden)
  • crème fraîche of yoghurt

Recepten

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Kalfsoester

  1,5 uur
Kalfsoester
 

Lamskarbonades

  35 minuten
Lamskarbonades
 

Braadadviezen

  -
Braadadviezen

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Volg ons ook op Facebook!